Naši partneri

Štedopis je u partnerstvu s javnim i privatnim sektorom, akademskom zajednicom i udrugama mladih do sada o osobnim financijama educirao preko 7.000 građana.

 

Zahvaljujući potpori Vise Europe i Croatia osiguranja u 2016. je online program završilo preko 6.500 mladih, održali smo radionice u osnovnim i srednjim školama, sveučilištima i udrugama mladih i educirali 450 učenika i studenata o važnosti odgovornog upravljanja vlastitim novcem; stotinjak nastavnika započelo je stručnu edukaciju o temama financijske pismenosti, a svi nastavnici i učenici mogu slobodno preuzeti srednjoškolske nastavne programe za stjecanje financijskih znanja i vještina potrebnih za uspješnu financijsku budućnost.

 

Online program osobnih financija za mlade „Pametno sa svojim novcem“ educira mlade kako odgovorno upravljati novcem, pametno štedjeti, trošiti i ulagati za sigurnu financijsku budućnost. Online program se uz potporu Vise Europe provodi od veljače 2016. i do sada je više od 6.500 mladih iz cijele Hrvatske naučilo razlikovati debitnu od kreditne kartice, koliko i kako štedjeti, zašto je važno financijsko planiranje i kako razborito upravljati svojim novcem.

 

Prvi online udžbenik financijske pismenosti za srednje škole „Moj novac, moja budućnost“ nastavnici i učenici od rujna 2016. mogu besplatno preuzeti na portalu Štedopisa. Autorice udžbenika prof.dr.sc. Marijana Ivanov, doc.dr.sc. Dajana Barbić i dr.sc. Andrea Razum u suradnji s Agencijom za znanost i obrazovanje predstavile su nastavne cjeline udžbenika nastavnicima u Zagrebu, Splitu i Rijeci. Stručna edukacija nastavnika nastavit će se i u 2017. kako bi teme financijske pismenosti imale što širu nastavnu primjenu u cijeloj Hrvatskoj. Izdavanje udžbenika i stručne radionice za nastavnike omogućilo je partnerstvo Štedopisa i Vise Europe.

 

„Osiguranje za početnike“ na jednostavan i razumljiv način objašnjava osnovne pojmove i proizvode iz područja osiguranja i pomaže građanima u upravljanju osobnim financijama i donošenju važnih životnih odluka. Program će pratiti i besplatne radionice za građane u 2017. , koje će prirediti i provoditi tim Štedopisa, a uz potporu Croatia osiguranja.

 

„Štedopis caffe“ je edukativni kviz o financijama za mlade kojemu je svrha da na zabavan način educira učenike i studente o pitanjima važnim za njihove osobne financije. Ove su godine srednjoškolci u Splitu i studenti u Zagrebu pokazali koliko znaju o novcu i financijama, a najbolji su osvojili vrijedne nagrade. Partnerstvo s Croatia osiguranja tim ćemo aktivnostima dodati i nove: radionice financijskog opismenjevanja za građane, te online program za mlade o potrebi mirovinske štednje za budućnost.

 

Uz donaciju Grada Zagreba obnovili smo portal, a uz donaciju Wüstenrot stambene štedionice održali smo radionice financijske pismenosti za mlade u Dubrovniku.

 

Javljaju nam se studenti, nastavnici, poduzetnici, stručnjaci koji rade ili su radili u financijskim institucijama sa željom da volontiranjem pomognu u financijskom opismenjavanju hrvatskih građana.

 

Hvala svima koji nam pomažu u stvaranju financijski pismenih građana i bolje financijske budućnosti!