Nastavnici, financijaši, poduzetnici

U našem timu su nastavnici, poduzetnici i svi koji su radili ili rade u financijskom sektoru. Svrha naših programa je stjecanje znanja za donošenje ispravnih odluka za osobne, obiteljske ili poslovne potrebe. Nova generacija financijski pismenih građana razumjet će financijske proizvode i financijske pojmove. Putem informacija, poučavanja i objektivnih savjeta razvijat će vještine i samopouzdanje, postat će svjesniji financijskih rizika, ali i prilika za informirane odluke, znat će kome se obratiti za savjet i/ili pomoć, imat će prikladne stavove i reakcije, radi poboljšanja svog financijskog položaja i dobrog upravljanja novcem.

Zašto je to važno? Samo financijski obrazovani građani mogu uspješno poslovati. Važnost financijske pismenosti je u tome što ona smanjuje rizike pogrešnih odluka te time smanjuje pojedinačno, obiteljsko i ukupno siromaštvo u društvu.

Srednje škole, a naročito obrtničke, umjetničke i opće gimnazije ne nude niti osnovno financijsko obrazovanje pa današnji mladi ne znaju procijeniti izazove i rizike na tržištu a posljedice neznanja su loše poslovne odluke, pad prihoda i zaduženost. Samo financijski obrazovani poduzetnici mogu opstati na tržištu.

Vjerujete da je važno:

• poboljšati sposobnost mladih da donose odgovorne financijske odluke
• povećati opću financijsku pismenost u zemlji
• živjeti u zemlji odgovornih i informiranih građana i potrošača.

Imate:

• iskustva u obrazovanju mladih
• iskustva u financijskom sektoru
• poznajete potrebe mladih u vašoj lokalnoj zajednici
• želje i vremena uključiti se u rad s nama.

Pošaljite nam svoj životopis na stedopis@stedopis.hr!

Kontaktirajte nas!

 

Volontirajte

 

Imate između 18 i 30 godina? Informatička pismenost Vam je na prosječnoj razini, a financijska na nuli, ali zato znate sve o društvenim mrežama? Duhoviti ste, znatiželjni, kažu Vam da dobro pišete? Želite pomoći sebi i drugima da nauče pametno upravljati novcem?

Pošaljite nam svoj kratki životopis na stedopis@stedopis.hr!