Uspješno završen projekt Isplati se znati

Povećala se financijska pismenosti 439 učenika u Zagrebačkoj, Sisačko-moslavačkoj, Međimurskoj, Dubrovačko-neretvanskoj županiji te Gradu Zagrebu i njihovih nastavnika.

Uspješno  je završen projekt „Isplati se znati“ kojeg je provodio Štedopis u partnerstvu sa Srednjom školom Čakovec, OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće, OŠ Bogumila Tonija Samobor, OŠ Stjepan Radić Metković i Tehničkom školom Zagreb.

Održano je 18 radionica financijske pismenosti za 439 (od planiranih 365) učenika u Zagrebu, Čakovcu, Samoboru, Budaševu i Metkoviću što je 20 % više od plana.

Tijekom projekta kroz dvije radionice stručno je osposobljeno 209 nastavnika (od planiranih 73) za međupredmetno i predmetno poučavanje financijske pismenosti.

Velika zainteresiranost učenika na radionicama, postavljanje pitanja o mogućnostima dodatnih radioca na teme poput ulaganja pokazala je da mlade zanimaju financijske teme.

Odazivom 209 nastavnika od planiranih 73 trostruko je premašen planirani cilj  projekta.

Dokaz je to da interes za uvođenje financijskog obrazovanja u školama raste, te da su nastavnici iz raznih predmeta – matematike, povijesti, hrvatskog, zemljopisa, kemije i vjeronauka, sudjelovanjem na radionici osposobljeni za poučavanje financijskih tema u svojim razredima.

Projekt “Isplati se znati” provodio se od siječnja do lipnja ove školske godine uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.