Novi projekt Štedopisa

Uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja (MZO) povećat će se financijska pismenost učenika u Zagrebačkoj, Sisačko-moslavačkoj, Međimurskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, te Gradu Zagrebu i njihovih nastavnika.

Započeo je projekt financijske pismenosti za srednje škole „Isplati se znati“  koji Štedopis provodi sa školama partnerima: Srednjom školom Čakovec, OŠ Budaševo-Topolovac-Gušće, OŠ Bogumila Tonija Samobor, OŠ Stjepan Radić Metković i Tehničkom školom Zagreb.

Glavni je cilj projekta povećanje financijske pismenost 365 učenika u Zagrebu, Zagrebačkoj, Sisačko-moslavačkoj, Međimurskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji  kroz provođenje izvannastavnih aktivnosti financijskog opismenjavanja za bolju budućnost i kvalitetu života.

Posebni ciljevi projekta su povećati broj nastavnika za kvalitetno međupredmetno i predmetno poučavanje financijske pismenosti.

Osnovne projektne aktivnosti su radionice za 365 učenika, radionice stručnog usavršavanja za 73 odgojno-obrazovnih djelatnika te evaluacija projekta.