Druga godina projekta za srednjoškolce: tiskanje i doniranje 2. izdanja udžbenika, edukacije nastavnika i planovi

Uvodimo financijsku pismenost u škole i stvaramo generaciju financijski pismenih tinejdžera - donirali smo 10.000 udžbenika učenicima, educirali 250 nastavnika, te online obrazovali 9.500 mladih.

Ispravno upravljanje novcem je životno važna vještina koja se zahvaljujući našem projektu financijske pismenosti već drugu godinu uči u školama diljem Hrvatske. Prošloga smo ljeta javnosti predstavili „Moj novac, moja budućnost“, prvi besplatni udžbenik osobnih financija za srednje škole s ciljem uvođenja financijske pismenosti međupredmetno i predmetno te u izvannastavne aktivnosti. Izdavanje udžbenika realizirano je uz potporu Vise Inc.

U prvoj godini u projekt se uključilo stotinjak škola u Hrvatskoj: svakom učeniku doniran je udžbenik na korištenje u nastavi i izvannastavnim aktivnostima te je omogućena edukacija nastavnicima kako bi se upoznali sa sadržajem udžbenika i pripremili za provođenje nastave financijske pismenosti. Učenici dobivaju udžbenike na trajno korištenje, odnose ih kući kako bi im i nakon korištenja u školi, uvijek bili na dohvat ruke. Financijska pismenost je cjeloživotno obrazovanje, teme u udžbeniku aktualne su i u zreloj dobi. Nekoliko je škola uvelo fakultativni predmet Financijska pismenost, a zbog ogromnog interesa škola, nakon što je lani  1. naklada od 5000 planula u mjesec dana,  u 2018. smo tiskali  2. izdanje i novih 5000 primjeraka  donirali školama.  Osim tiskanog,  svima je dostupno i  online izdanje na  ww.stedopis.hr.

 

Nove radionice za nastavnike i učenike

 

Početkom nove školske godine uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja uključili smo nove nastavnike i škole u projekt u  Zagrebu, Bjelovarsko-bilogorskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.  Obavijest o projektu  i radionicama objavljujemo na svojim internet stranicama i FB stranici,  a poziv na prijavu za nastavnike objavljuje iAgencija za odgoj i obrazovanje na svojim internet stranicama.

 

Online programi  i nagradni natječaji

 

Mladima, ali i svim zainteresiranim građanima na našem su portalu dostupni online edukativni programi, a jednom godišnje organiziramo i nagradni natječaj provjere znanja o čemu obavještavamo preko svoje FB stranice i newsletterom.