Zašto (ni) ovo nismo učili u školi

Zbog velikog interesa građana za projekt financijske pismenosti Addiko banka i Štedopis nastavljalju s novim ciklusom financijskog obrazovanja

Nakon pet tematskih cjelina prvog ciklusa projekta cjeloživotne financijske pismenosti ‘Zašto ovo nismo učili u školi?’, kojima smo pomogli građanima da brže i lakše savladaju upravljanje osobnim financijama, a koji je rezultirao s više od 67.000 pregleda,  slijedi nastavak projekta s novih pet cjelina ‘Zašto (ni) ovo nismo učili u školi’?.

Prva cjelina obrađuje temu ‘Krediti za početnike’. Tako će svi zainteresirani građani moći kroz edukativne tekstove naučiti više o terminologiji koja se koristi prilikom ugovaranja kredita, dobiti dodatna pojašnjenja o kreditnim uvjetima, o razlici između kredita i kreditnih kartica, na što  obratiti pozornost prije uzimanja kredita, te kako odgovorno raspolagati sredstvima nakon odobrenog kredita.

Sljedeće četiri edukativne cjeline bavit će se temama: ‘Digitalno bankarstvo’, ‘Ispunite svoje želje’, ‘Plaćanje na internetu’ i ‘Psihologija novca’. Kao i u premijernom izdanju, sudionici će moći provjeriti stečeno znanje na nagradnom kvizu financijske pismenosti koji se može ispuniti na posebno kreiranoj internetskoj stranici Addiko banke ‘. Kviz za provjeru znanja tijekom prvih je pet cjelina ispunjen je čak 5.842 puta.