Radionice porezne pismenosti za poduzetnike

Polaznici će steći znanja o osnovim porezima i dobiti porezne savjete o mogućnostima zakonitog poboljšanja poreznog položaja, odnosno smanjenje poreznog opterećenja.

Poduzetnici plaćaju mnoge poreze, a  porezni sustav u Hrvatskoj je toliko kompleksan da se u njemu teško snalaze, što  im dodatno  otežava poslovanje.

Stoga su Ekonomski fakultet Zagreb i PwC Hrvatska organizirali certificiranu edukaciju pod nazivom  „Osnove porezne pismenosti: porezni i računovodstveni aspekti poreza na dohodak, dobit i PDV-a“ kojom žele utjecati na unaprjeđenje porezne pismenost poslovne zajednice.

Polaznicima edukacije će se na jasan, jednostavan i pregledan način prikazati porezna davanja te temeljna načela oporezivanja u suvremenim poreznim sustavima, s posebnim naglaskom na porezni sustav Hrvatske. Steći će znanja o osnovnim vrstama poreza i naučiti kako obračunati porez na dohodak, dobit i PDV te dobiti porezne savjete o mogućnostima zakonitog poboljšanja poreznog položaja, odnosno smanjenje poreznog opterećenja.

Osim klasičnih predavanja, edukacija će se sastojati i od poreznih i računovodstvenih radionica, a koristit će se i metoda analize slučaja te mnogobrojni primjeri iz prakse.

Radionice se održavaju od 5. – 9. studenog 2018. na Ekonomskom  fakultetu  u Zagrebu, a za više informacija i prijavu pogledajte ovdje.