Top 10  vještina koje traže poslodavci

Kod ‘mekih’ vještina kreativnost i prilagodljivost su prvi put među najtraženijim vještinama dok su kod ‘tvrdih’ vještina novina na popisu stručnjaci za upravljanje ljudima.

Umjesto traženja određenog stupnja stručne spreme i iskustva, poslodavci se fokusiraju na vještine kandidata, od kojih je prema LinkedInu najtraženija kreativnost, prenosi portal www.tockanai.hr.Kod ‘mekih’ vještina nakon kreativnosti se traže vještine uvjeravanja, spremnost na suradnju, prilagodljivost i upravljanje vremenom.

Kod ‘tvrdih’ vještina na vrhu su stručnjaci za računarstvo u oblaku, slijede stručnjaci za umjetnu inteligenciju te oni koji imaju sposobnost analitičkog razmišljanja.

 

Deset najtraženijih vještina kod poslodavaca prema LinkedInu

 

Top pet traženih “mekih”  vještina su kreativnost, sposobnost uvjeravanja, spremnost na suradnju, prilagodljivost i upravljanje vremenom.  Top pet stručnih vještina su  računarstvo u oblaku, umjetna inteligencija, analitičko razmišljanje, upravljanjje i odnosi s ljudima te dizajniranje korisničkog iskustva.

Tehnologija mijenja profile trenutnih poslova i nameće zahtjeve za drugačijim kompetencijama. Procjenjuje se da će se više od polovice svih zaposlenika u narednim godinama morati dodatno educirati ili prekvalificirati. Pratite ono što poslodavci traže i educirajte se jer ćete tako imati veće šanse za posao.

 

Foto: Unsplash