Štedopis uvodi financijsku pismenost u škole

Stvaramo generaciju financijski pismenih tinejdžera – donirali smo 10000 udžbenika srednjoškolcima, educirali 377 nastavnika, te online obrazovali 12347 mladih.

Ispravno upravljanje novcem je životno važna vještina koja se zahvaljujući našem projektu financijske pismenosti  od 2016. godine uči u školama diljem Hrvatske.  „Moj novac, moja budućnost“  prvi je besplatni udžbenik osobnih financija odobren od Agecije za odgoj  i obrazovanje s ciljem uvođenja financijske pismenosti međupredmetno i predmetno te u izvannastavne aktivnosti. Osim tiskanog  izdanja  dostupno je  i  online izdanje na  www.stedopis.hr koje je do sada preuzeto  9462 puta. Izdavanje udžbenika realizirano je uz potporu Vise Inc., a jednom godišnje organiziramo i nagradni natječaj za provjeru znanja učenika.

U projekt financijske pismenosti do sada se uključilo 82 srednjih škola u Hrvatskoj čiji su učenici i nastavnici dobili udžbenik Štedopisa. U suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje održali smo 87 radionica za 377 nastavnika diljem Hrvatske na kojima smo ih upoznali sa sadržajem udžbenika kako bi samostalno mogli provoditi nastavu financijske pismenosti u svojim školama, te 58 radionica za učenike. Do sada je 10000 srednjoškolaca dobilo udžbenike na trajno korištenje, a njih 1123 završilo je naše radionice financijske pismenosti. Osam je srednjih škola uvelo fakultativni predmet Financijska pismenost.

S projektom nastavljamo i u 2019. godini te dolazimo u škole i mjesta u kojima do sada nismo bili.