Sve na jednom mjestu o tržištu Europske unije

Putujete u drugu državu članicu EU-a? Saznajte što napraviti kada vam je otkazan let, uskraćen ukrcaj ili u slučaju duljeg zakašnjenja u zračnom prijevozu te izgubljene ili oštećene prtljage.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta predstavilo je mogućnosti različitih instrumenata unutarnjega tržišta Europske unije koji su na usluzi građanima, poduzetnicima i javnoj upravi.

Sve informacije o unutarnjem tržištu Europske unije, u koje spada i hrvatsko tržište, Ministarstvo je objedinilo na internetskom portalu Centar unutarnjeg tržišta (CUT).

Kupili ste bicikl u drugoj državi članici EU-a preko interneta i niste ga dobili? Saznajte kako ostvariti povrat novca. Putujete u drugu državu članicu EU-a? Saznajte što napraviti kada vam je otkazan let, uskraćen ukrcaj ili u slučaju duljeg zakašnjenja u zračnom prijevozu te izgubljene ili oštećene prtljage.

Europski potrošački centar Hrvatska vam pruža informacije i savjete o prekograničnoj kupovini kao i pomoć u rješavanju prekograničnih pritužbi i sporova na području EU-a, uključujući Norvešku i Island.

Također vam pruža:

savjete o potrošačkim pravima kada kupujete ili putujete u EU, Norvešku ili Island

savjete o potrošačkim pravima u slučaju prekogranične pritužbe na trgovca sa sjedištem u drugoj državi članici EU-a, Norveškoj ili Islandu

pomoć u rješavanju vaše pritužbe

savjete o budućim koracima ako sporazumno rješenje nije moguće (izvansudske nagodbe ili druge odgovarajuće radnje)

savjete kome uputiti žalbu, ako je vaš slučaj izvan nadležnosti Europskog potrošačkog centra.