Štedopis predstavio novi udžbenik za osnovnu školu

U partnerstvu s Agencijom za odgoj i obrazovanje okupili smo 220 nastavnika i upoznali ih s novim edukativnim sadržajima financijskog obrazovanja i dobrom praksom financijskog obrazovanja u školama.

U suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, a u sklopu projekta „Financijska pismenost u mojoj školi“ koji Štedopis provodi uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja održano je stručno predavanje i radionica „Kako podučavati financijsku pismenost u osnovnoj školi?“ na kojem je Štedopis predstavio novi besplatni udžbenik financijske pismenosti za više razrede osnovne škole kroz primjere dobre prakse. Kroz 4 radionice financijske pismenosti Štedopis je nastavnike upoznao s 4 modula zastupljenih u udžbeniku, te svim prisutnim osigurao tiskani primjerak udžbenika zahvaljujući donaciji Addiko banke.

Prof. Martina Primorac Krmpotić pokazala je nastavnicima kako kroz fakultativni predmet financijska pismenost uči srednjoškolce u Hotelijersko-ugostiteljskoj školi u Zagrebu upravljati novcem.

 

Tiskano 1000 primjeraka udžbenika i donirano u 75 škola

Sadržaj udžbenika  nastao je kroz projekt „Građani za 5!“  koji je financiran  u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova te sufinanciran od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, ali  projektom nije bilo osigurano i tiskanje, već samo online verzija.

No, Addiko banka je nedavnom donacijom omogućila tiskanje 1000 primjeraka kao i nove radionice za nastavnike i učenike osnovnih škola.

Suradnja javnog sektora (MZO i AZOO), europskih fondova, Ureda za udruge Vlade RH, privatnog sektora (Addiko banke) i udruge (Štedopisa) izvrstan je primjer dobre prakse financijskog opismenjavanja u Hrvatskoj čiji je rezultat prvi besplatni udžbenik za osnovne škole, donacija 1000 primjeraka u 75 škola, radionice za 3000 učenika i 350 nastavnika!