Osobne financije u mojoj školi

Uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja povećat će se financijska pismenost učenika u Zagrebu, Požeško-slavonskoj, Osječko-baranjskoj, Virovitičko- podravskoj i i Primorsko-goranskoj županiji.

Započeo je projekt „Financijska pismenost u mojoj školi“ odobren krajem studenoga 2021., kada je i potpisan Ugovor s Ministarstvom obrazovanja i znanosti. Potpisnik Ugovora i prijavitelj projekta je Štedopis projekt provodi sa školama partnerima: OŠ Stjepana Radića Čaglin, SŠ Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, OŠ Petra Preradovića Pitomača, OŠ Bakar te s Centrom za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“ Zagreb do srpnja 2022. godine.

Glavni je cilj projekta  povećanje financijske pismenosti 320 učenika srednjih i osnovnih škola u Požeško-slavonskoj, Osječko-baranjskoj, Virovitičko-podravskoj i Primorsko-goranskoj županiji, te Gradu Zagrebu kroz provođenje izvannastavnih aktivnosti financijskog opismenjavanja za njihovu bolju budućnost i kvalitetu života.

Posebni cilj projekta je 15 nastavnika u školama partnerima educirati za kvalitetno međupredmetno i predmetno poučavanje financijske pismenosti.