Osobne financije u mojoj školi

Uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja povećala će se financijska pismenost učenika u Zagrebu, Požeško-slavonskoj, Osječko-baranjskoj, Virovitičko- podravskoj i i Primorsko-goranskoj županiji.

Kroz projekt „Financijska pismenost u mojoj školi“ uz potporu Ministarstva obrazovanja i znanosti Štedopis je sa školama partnerima: OŠ Stjepana Radića Čaglin, SŠ Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, OŠ Petra Preradovića Pitomača, OŠ Bakar te s Centrom za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“ Zagreb do kraja svibnja 2022. godine educirao učenike o tome kako odgovorno upravljati svojim novcem.

Glavni je cilj projekta  povećanje financijske pismenosti 320 učenika srednjih i osnovnih škola u Požeško-slavonskoj, Osječko-baranjskoj, Virovitičko-podravskoj i Primorsko-goranskoj županiji, te Gradu Zagrebu kroz provođenje izvannastavnih aktivnosti financijskog opismenjavanja za njihovu bolju budućnost i kvalitetu života.

Kroz projekt  je 16 nastavnika u školama partnerima educirano za kvalitetno međupredmetno i predmetno poučavanje financijske pismenosti.