Štedopis partner projekta Centar za mlade grada Zagreba

Cilj projekta kojeg sufinancira Europski socijalni fond u iznosu od 1,5 milijuna kuna je povećanje socijalne uključenosti mladih i poticanja njihovog sudjelovanja u društvu.

Centar za mlade grada Zagreba jedinstvena institucija koja je okupila trideset udruga, među kojima je i Štedopis, osnovan je 22. listopada 2018. na svečanosti u Palači Dverce. Predstavnici 30 udruga za mlade potpisali su Povelju Centra za mlade, usvojili Pravilnik i Program rada Centra i Standard kvalitete pružanja usluga .

„Bilo je puno potpisivanja (i fotografiranja), a sve to pokazuje snagu udruženog civilnog društva“, rekla je Svjetlana Marijon predsjednica Udruge Zamisli koja provodi projekt Centra sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.492.726,04 kuna.

Centar za mlade grada Zagreba počinje s radom 18.11.2018. na adresi Gajeva 2, u samom centru Zagreba. Osim radionica i raznih edukacija Centar će pružati i usluge savjetovanja mladih te prostor za provođenje slobodnog vremena kroz klub mladih.  S obzirom na brojnost i različitost partnera, radionice će biti veoma  raznolike, a Štedopis će mladima grada Zagreba ponuditi edukacije o osobnim financijama.