Otvoren Centar za mlade grada Zagreba

Štedopis svakog mjeseca održava radionice osobnih financija za mlade, ali i radionice iz specifičnih i mladima zanimljivih područja – poput bitcoina i blockchain tehnologije, crowdfundinga, ulaganja u nebankarske financijske instrumente i slično – a na kojima gostuju stručnjaci iz tih područja.

U nedjelju 18. studenog 2018. godine u Gajevoj 2 otvoren je prvi Centar za mlade grada Zagreba, koji je zaživio kroz istoimeni projekt. Projekt vodi  Udruga Zamisli zajedno s 30 partnera, među kojima je i Štedopis,  a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Cilj je projekta zajedničkim snagama programski raditi u korist mladih od 15 do 29 godina te u posebnom prostoru, u ugodnom i prijateljskom okruženju, omogućiti potpuno besplatno korištenje vrlo bogatoga sadržaja.

 

Radionice Štedopisa svakoga mjeseca

 

Zbog izrazite pristupačnosti Centra na lokaciji u samom centru Zagreba s pogledom na Trg bana Jelačića, mladi se lako mogu uključiti u raznolike aktivnosti koje pruža. Štedopis će svakog mjeseca, počevši od studenoga,  održavati radionice osobnih financija za mlade, ali i radionice iz specifičnih i mladima zanimljivih područja –poput bitcoina i blockchain tehnologije, crowdfundinga, ulaganja u nebankarske financijske instrumente  i slično – a na kojima će gostovati stručnjaci iz tih područja.

U studenom je na programu prva radionica o osobnim financijama, a zanimljiva predavanja o tržištu kapitala i ulaganjima održali su Ivan Mučnjak iz Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga,  a o kriptovalutama i bitcoinu Ivan Glavaš iz Udruge za Blockchain i Kriptovalute. Mladi su izrazili želju da nauče više o ulaganjima na tržištu kapitala i financiranju poduzetničkih ideja te u prosincu organiziramo radionice na teme: Ulaganja za početnike i Izrada i provedba crowdfunding kampanje.

Mladi će iz bogatog programa Centra moći birati teme radionica koje ih zanimaju: učenje stranih jezika , jačanja osobnih sposobnosti i stjecanje komunikacijskih, govornih, financijskih i kreativnih vještina, informirati se o mogućnostima zapošljavanja i razvoju karijere,  zdravom načinu života, pisanju projekata a moći će koristiti i usluge savjetovališta Centra.

DSC00064

Na svečanosti pred pedeset sudionika su govorili Svjetlana Marijon, predsjednica Udruge Zamisli i voditeljica projekta, Milan Pavić, pročelnik ureda za šport i mlade Grada Zagreba, Tanja Herceg, predsjednica Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske, Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Marko Pavić, ministar u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava.

Ukupna vrijednost projekta je 1.492.726,04 kuna, od čega se kroz Europski socijalni fond sufinancira 1.268.817,13 kuna.

OP ULJP_ESF-logo lenta i napis