Štedopis: 1000 učenika uči o novcu

Uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja povećavamo financijsku pismenost tisuću učenika srednjih škola u Zagrebu, Bjelovarsko-bilogorskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Projekt financijske pismenosti za srednje škole „Moj novac, moja budućnost“ započeo je krajem 2018. uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Projekt  provodi Štedopis zajedno s partnerima: 1.gimnazijom, Hotelijersko-turističkom školom i Prehrambeno-tehnološkom školom iz Zagreba, Turističkom školom Daruvar te Ekonomskom školom Vukovar i Udrugom Zamisli.

Glavni je cilj povećati financijsku pismenost 1000 učenika srednjih škola u Zagrebu, Bjelovarsko-bilogorskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji kroz provođenje izvannastavnih aktivnosti financijskog opismenjavanja za bolju budućnost i kvalitetu života.

Posebni ciljevi projekta su povećati broj nastavnika u Zagrebu, Bjelovarsko-bilogorskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji educiranih za kvalitetno međupredmetno i predmetno poučavanje financijske pismenosti.

Osnovne projektne aktivnosti su distribuciju 2. izdanja udžbenika o osobnim financijama za srednju školu „Moj novac, moja budućnost“, izrada online metodološkog priručnika za nastavnike, radionice za učenike, radionice stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih djelatnika te evaluacija projekta.

Krajem 2018. održane su tri radionice u Zagrebu, Bjelovaru i Osijeku na kojima je sudjelovalo preko 50 nastavnika, a u školama partnerima dvije radionice za učenike u Zagrebu za više od 200 srednjoškolaca.

U pripremi je online metodološki priručnik za nastavnike koji će im nakon što su pohađali naše radionice stručnog usavršavanja biti pomoć u provođenju nastave

S radionicama  za učenike nastavljamo u ožujku kada dolazimo u srednje škole u Daruvar, Vukovar i  Županju.

Na  kraju svake radionice učenici ispunjavaju evaluacijski listić na linku:

http://bit.ly/radionica_stedopis_upitnik

Pogledajte kartu sa svim školama u Hrvatskoj koje su dobile besplatne udžbenike za svakog učenika i učenicu.