Sretni, veseli i financijski pismeniji

Rok Horvat, Leon Kovař i Marko Žitka iz Češke osnovne škole J.A. Komenskog Daruvar dobro su se zabavljali pripremajući se za kviz o novcu i osvojili 3. nagradu: pametnu ploču za školu i radionicu financijske pismenosti za svoj 8.a razred.

Roku Horvatu je natjecanje u financijskoj pismenosti bilo zabavno ali i poučno jer su, pripremajući se za kviz, naučili puno toga što će im pomoći u životu. S njim se složio i drugi član ekipe Leon Kovař, a i za trećeg člana Marka Žitka natjecanje je bilo lijepo iskustvo zato što su osvojili nagradu za školu – pametnu ploču i projektor, pomoću kojih će nastava biti zanimljivija. „Bilo je napeto do samog kraja, taj dan neću nikada zaboraviti. Svi smo bili sretni i veseli kada smo osvojili 3. mjesto“, kaže Žitka.

Trećeplasirana ekipa osvojila je za svoju školu pametnu ploču i projektor, nagradu partnera natjecanja Addiko Bank Hrvatska u vrijednosti od 800 eura, poklon vrećice i radionicu financijske pismenosti za cijeli razred.

Njihova mentorica Anita Res, učiteljica likovne kulture je na satovima razrednika pripremala tročlanu ekipu za natjecanje: „Gledali smo video-lekcije Štedopisa, koristili udžbenik “Novac i ja” te rješavali on-line kvizove za vježbu. Svi učenici iz razreda su stekli korisna znanja i sposobnosti. Konkretni primjeri u udžbeniku su primjenjivi i bliski učenicima, a smatram da bi i odraslima ponekad koristile slične radionice kako bi pametnije raspolagali novcem“ izjavila je učiteljica Anita Res nakon održane radionice financijske pismenosti u 8.a “Češke osnovne škole J.A. Komenskog” u Daruvaru.

 

Photo: Rok Horvat, Leon Kovař, Anita Res i Marko Žitka