O novcu u školama

Uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja povećat će se financijska pismenost 270 učenika u Splitsko-dalmatinskoj, Sisačko-moslavačkoj, Vukovarsko-srijemskoj i Kninsko-šibenskoj županiji te Gradu Zagrebu.

Započeo je projekt „Financijske pismenosti u mojoj školi 2“ kojeg provodi Štedopis u partnerstvu sa školama: OŠ Fausta Vrančića Šibenik, OŠ Vis, OŠ Majstora Radovana Trogir, OŠ Skalice Split, OŠ Ivan Goran Kovačić Gora Petrinja, OŠ Vladimir Nazor Vinkovci te Centrom za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj Zagreb.

Glavni je cilj projekta povećanje financijske pismenost 270 učenika osnovnih i srednjih škola kroz provođenje izvannastavnih aktivnosti financijskog opismenjavanja za bolju budućnost i kvalitetu života.

Posebni ciljevi projekta su povećati broj nastavnika u Splitsko-dalmatinskoj, Sisačko-moslavačkoj, Vukovarsko-srijemskoj i Kninsko-šibenskoj županiji te Gradu Zagrebu educiranih za kvalitetno međupredmetno i predmetno poučavanje financijske pismenosti.

Na radionici Štedopisa krajem veljače sudjelovalo je 40 nastavnika i pedagoga iz parterskih škola, što je skoro dvostruko više od planiranog broja projektom. Dokaz je to da interes za uvođenje financijskog obrazovanja u školama raste, te da su nastavnici iz raznih predmeta – matematike, povijesti, hrvatskog, zemljopisa, kemije i vjeronauka, sudjelovanjem na radionici osposobljeni za poučavanje financijskih tema u svojim razredima.

Projekt se provodi do kraja ove školske godine, a predviđeno je 11 radionica za 270 učenika iz škola partnera.