Financijsko obrazovanje za 1000 učenika i 100 nastavnika

Uz donacije Ministarstva znanosti i obrazovanja, ACF fonda te Addiko banke 1000 učenika dobit će naš novi udžbenik za osnovnu školu, a kroz radionice za 100 nastavnika ubrzat ćemo uvođenje financijskog obrazovanja u škole.

U partnerstvu s javnim sektorom, financijskim institucijama, lokalnom zajednicom i društveno odgovornim kompanijama Štedopis od 2015. provodi financijsko opismenjavanje mladih i građana, kreira online programe, održava radionice za nastavnike i učenike, objavljuje udžbenike i publikacije o osobnim financijama u digitalnom i tiskanom obliku.

Sve to ne bi bilo moguće bez naših donatora i partnera.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donator je mnogih naših programa financijske pismenosti u srednjim i osnovnim školama od 2017.  I u školskoj godini 2021./2022. podržao je naš je projekt „Financijska pismenost u mojoj školi“ za 320 učenika i 15 nastavnika kroz održavanje radionica i stručnog usavršavanja.

Agencija za znanost i obrazovanje partner nam je u organizaciji stručnih predavanja i radionica za nastavnike u području financijske i ekonomske pismenosti, a odobrila je i naš novi udžbenik za više razrede osnovne škole „Novac i ja“, koji je nastao u sklopku projekta “Građani za 5!“  uz financijsku podršku Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Addiko banka, kao društveno odgovorna kompanija,  podržava nas u financijskom opismenjavanju od 2018. Uz njihovu donaciju u 2022. ćemo tiskati 1000  besplatnih udžbenika financijske i ekonomske pismenosti „Novac i ja“ i donirati ga školama, te održati stručnu edukaciju nastavnika i radionice za 500 učenika diljem Hrvatske.

Grad Zagreb – Gradski ured za sport i mlade i Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša donator je Štedopisa od 2015.,  a ove smo godine snimili tri nova nova edukativna video filmića i izdali online brošuru za građane “Važni životni događaji i novac”.

Svim našim partnerima veliko HVALA!