Novi projekt za srednjoškolce – nastavljamo online!

Povećavamo financijsku pismenost petsto učenika srednjih škola Zagrebačke, Istarske i Primorsko-goranske županije i ove godine uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Projekt financijske pismenosti za srednje škole započeo je krajem 2019. uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Projekt  provodi Štedopis zajedno s partnerima: SŠ Dugo Selo, SŠ Ivan Švear Ivanić Grad, SŠ Jastrebarsko, SŠ Ban Josip Jelačić Zaprešić, Strukovnom školom Pula te SŠ Hrvatski kralj Zvonimir Krk.

Glavni je cilj povećati financijsku pismenost 500 učenika srednjih škola u Zagrebačkoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji kroz provođenje izvannastavnih aktivnosti financijskog opismenjavanja za bolju budućnost i kvalitetu života.

Posebni ciljevi projekta su povećati broj nastavnika u tim županijama educiranih za kvalitetno međupredmetno i predmetno poučavanje financijske pismenosti.

Osnovne projektne aktivnosti su distribuciju 3. izdanja udžbenika o osobnim financijama za srednju školu „Moj novac, moja budućnost“, radionice za učenike, radionice stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih djelatnika, terenska nastava te evaluacija projekta.

U 2020. održana je radionica u Zaprešiću na kojoj je sudjelovalo preko 20 nastavnika , a u školama partnerima održale su se radionice za više od 300 srednjoškolaca tijekom veljače i ožujka 2020. S obzirom na obustavljanje nastave u školama zbog koronavirusa, radionice u Jastrebarskom,Puli i na Krku nastavljaju se online.