HUB najavio još aktivnije financijsko opismenjavanje

Zdenko Adrović, novi direktor Hrvatske udruge banaka (HUB), najavio je između ostalog i aktivnije promicanje projekata financijskog informiranja i opismenjavanja građana.

Adrovićevim imenovanjem HUB je kadrovski ojačan u, kako se ocjenjuje HUB-ovo priopćenju “iznimno osjetljivom razdoblju kada se bankovni sektor, među ostalim, suočava s velikim regulatornim izazovima, a istovremeno osigurava financijsku stabilnost zemlje i jamči sigurnost računa i štednih uloga hrvatskih građana”.

Zdenko Adrović dolazi na mjesto Zorana Bohačeka koji je šesnaest godina vodio HUB.

Adrović je između ostalog naglasio da će se HUB u budućnosti usredotočiti na borbu za pravnu sigurnost poslovanja, jasnu regulaciju i poštivanje kriterija stručnosti.

“HUB će još aktivnije promicati projekte sa širim društvenim koristima, primjerice financijskog informiranja i opismenjavanja. HUB će djelovati s krajnjim ciljem podupiranja rješenja koja osiguravaju ekonomski rast, otvaranje novih radnih mjesta, inovacije i izvrsnost, kako bi Hrvatska konačno krenula putem rasta i razvoja. Zajednički je to interes svih građana, HUB-a i njegovih članica, a naravno i sljedeće hrvatske vlade”, rekao je   Adrović.

Zdenko Adrović sedamnaest godina bio je predsjednik Uprave Raiffeisenbank Austria. Prije toga, u Privrednoj banci Zagreb bio je izvršni potpredsjednik za riznicu i likvidnost, kao i direktor sektora investicijskog bankarstva te zamjenik predsjednika Uprave. Predsjednik je Nadzornog odbora Atlantic Grupe i član Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca (HUP). Diplomirao je Ekonomiju na Fakultetu za vanjsku trgovinu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i magistrirao na području korporativnih financija, usavršavajući se tijekom dugogodišnje karijere u financijskoj industriji na sveučilištima u SAD-u i Velikoj Britaniji.