Dobitnici dnevnih nagrada natječaja o online plaćanjima

Čestitamo Maji,Tatjani, Barbari Grgić, Meliti , Vlatki, Ivani , Antoniju , Lovri , Valentini , Magdaleni, Ivoni, Petri...

Dobitnici dnevnih nagrada prvoga i početka drugoga tjedna nagradnog natječaja „Online plaćanja“ su  Maja Železnjak iz Nedelišća, Tatjana Dunaj iz Zagreba, Barbara Grgić iz Knina, Melita Hršak iz Zaboka, Vlatka Pejić iz Županje, Ivana Andrić iz Slavonskog  Broda, Antonio Damjanović iz Petrinje, Lovro Petričević iz Belog Manastira, Valentina Hercigonja iz Tuhelja, Magdalena Benić iz Rijeke, te Ivona Gudelj i  Petra Žukina iz Zagreba. Svaki od njih je dobio 100 kuna.

Maja je studentica 3.godine Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu, smjer Informacijski sustavi. Evo što nam je rekla:

“Najzanimljivija stvar koju sam saznala u edukativnom programu „Online plaćanja“ jest da moram paziti je li stranica započinje sa http ili https. Naime, s obzirom da često kupujem preko interneta nikad nisam obraćala pažnju na to, ali evo, odsad ću to pratiti! Kad je u pitanju novac, tema s kojom bi se htjela još upoznati je kako pravilno ulagati novac, odnosno isplati li se više ulagati u nekretnine ili kupovati dionice i općenito kako ulagati.

Tatjana je učenica 4. razreda Trgovačke škole u Zagrebu.  Tatjana je saznala neke dodatne informacije o kupnji putem interneta a kaže da jojje kao mladom potrošaču od velike važnosti što je naučila svoja prava u online trgovini i kako se najbolje zaštititi od mogućih rizika. “Voljela bih naučiti još više o utjecaju marketinga na mlade potrošače“,  dodala je Tatjana.

Barbara je studentica Hrvatskih studija Svečilišta u Zagrebu i najviše je naučila o svojim potrošačkim vezanim za online kupovinu, a Melita Hršak, srednjoškolka iz Zaboka o PayPalu.

Studentica Vlatka Pejić je mislila kako dosta zna o internetskim plaćanjima i o novcu općenito, no kaže da je uistinu je puno toga saznala. Primjerice,  nije znala razlikovati  lažne stranice na internetu  prema početnim slovima njihovih linkova i naučila o charge i revolving karticama. “Puno toga sam naučila iz ovog natječaja te ću činiti stvari na koje upozoravate kako bih se zaštitila od prevaranata”, rekla je Vlatka.

Mario Damjanović je učenik 3. razreda opće gimnazije iz Petrinje koji kaže da je puno novoga naučio, naročito o sigurnosnim rizicima online plaćanja.

Lovro Petričević, srednjoškolac iz Belog Manastira do sada nije previše razmišljao o potrošnji, da li su mu neke stvari zaista potrebne ili ne, jer srećom ima roditelje koji su mu mogućnosti  osigurati sve potrebe. Međutim čitajući edukativni tekst o potrošnji shvatio je da mora biti odgovorniji kad je potrošnja u pitanju – “lova ne pada s neba, kako moja mama zna reći”, kaže Lovro. Htio bi više znati o mogućnostima štednje za mlade, koje vrste štednje postoje i kako da zna što je za njega najbolje.

Nagradni natječaj počeo je 5.3. i traje do 26.3.2017. i svi koji žele povećati svoju financijsku pismenost i osvojiti nagrade mogu nagradnom natječaju pristupiti ovdje.

Pratite našu web i FB stranicu i saznajte sve informacije o natječaju te sretne dobitnike nagrada!