Počele prijave za online natjecanje o novcu

Hrvatska udruga banaka po drugi puta organizira Europski kviz o novcu za učenike od 13 do 15 godina, koji će se održati 20. ožujka 2019. godine.

Hrvatska udruga banaka uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje uoči Europskog tjedna novca (25.-29. ožujka 2019.) organizira po drugi puta „Europski kviz o novcu“ (eng. European Money Quiz), online natjecanje za timove učenika od 13 do 15 godina. Prošle godine natjecanje je organizirano prvi puta te je u isto vrijeme na kvizu sudjelovalo više od 1500 učenika iz cijele Hrvatske.

„Financijsko obrazovanje važnije je nego ikad, ali nažalost ono i dalje nije dovoljno zastupljeno u hrvatskim školama. Prošle godine smo po prvi puta organizirali kviz o novcu  te možemo zaključiti na temelju velikog odaziva učenika diljem Hrvatske da postoji interes za obrazovanje u tom području. Potrebno je uz suvremene metode pronaći prikladan način za edukaciju učenika te ih motivirati za učenje novih znanja. Kako su pripreme za kviz zabavne i jednostavne, očekujemo velik odaziv nastavnika i učenika i ove godine. Pobjednici kviza imat će priliku boriti se sa svojim vršnjacima iz gotovo cijele Europe“, izjavio je povodom početka prijave na kviz direktor Hrvatske udruge banaka, Zdenko Adrović.

Nacionalni kviz o novcu održat će se 20. ožujka 2019. godine i na njemu će se istovremeno natjecati svi prijavljeni razredi ili timovi učenika.

Pobjednici nacionalnog natjecanja – dvoje mladih iz pobjedničkog razreda u pratnji nastavnika/nastavnice – otputovat će u Bruxelles, Belgiju, gdje će sudjelovati na Europskom finalnom natjecanju 7. svibnja 2019. godine.

Kvizovi će se održati na nacionalnoj i europskoj razini putem internetske veze i Youtube kanala na poznatoj Kahoot! platformi.

Natjecanje Europski kviz o novcu otvoreno je za učenike od 13 do 15 godina, koji pohađaju 7. ili 8. razred osnovne te prvi razred srednje škole, neovisno o vrsti škole ili usmjerenja, a žele provjeriti svoje poznavanje financija.

Sve u vezi prijave i rokovima na www.hub.hr.