Osiguranje za  početnike online

Kako odabrati pravu policu osiguranja, koje vrste osiguranja postoje i što utječe na premiju osiguranja; kada se isplati kupiti pojedino osiguranje i kako provjeriti od kojih ste rizika zaštićeni?

Na ta i mnoga druga pitanja u vezi osiguranja građani će dobiti odgovore kroz e – learning program „Osiguranje za početnike“ koji je objavio Štedopis uz potporu Croatia osiguranja.

Sadržaj je podijeljen u 7 poglavlja: 1. Uvod objašnjava svrhu osiguranja i kako ono funkcionira, što je premija a što osigurnina te kako zaštiti svoja potrošačka prava; 2. Kupnja osiguranja pomaže u odabiru police osiguranja; 3. Životno osiguranje objašnjava kada se isplati kupiti životno osiguranje, koje vrste osiguranja postoje i što utječe na premiju osiguranja; 4. Obvezno osiguranje autoodgovornosti upoznaje s obaveznim osiguranjem i dodatnim pokrićima, objašnjava kako bonus-malus utječe na premiju te kako odabrati dobrovoljno kasko osiguranje; 5. Osiguranje stana ili kuće donosi 6 važnih koraka prilikom ugovaranja police; 6. Zdravstveno osiguranje i 7. Putno osiguranje.

Na kraju programa koji traje 20tak minuta, slijedi e – kviz znanja u kojem građani odgovaraju na 10 pitanja kako bi provjerili stečeno znanje.

Više o osiguranju građani mogu saznati i u besplatnoj e – publikaciji „Osiguranje za početnike“.